• Hem
  • Sverigedemokrat...
sida

Sverigedemokraterna och intoleransen

jesper_porträtt1_webb

Vi har ett rasistiskt parti i Sundbybergs kommunfullmäktige. De pratar om ”nolltolerans mot rasism”, men den verkar enbart handla om att göra sig av om konkurrenter om makten.

Det ser vi väldigt tydliga exempel på i Sundbyberg. I samband med ett besök på fritidsgården ”Gluggen” i Rissne under demokrativeckan förra hösten gick en SD-representant igång om att ”alla i förorten pratar blatte-svenska”, ”alla våldtäktsmän är invandrare” och ”alla invandrarmän förtrycker kvinnor”.

Den här killen företräder Sverigedemokraterna.

I november hade kommunfullmäktige en middag för alla ledamöter. Även här uppstod diskussioner. Samma representant från Sverigedemokraterna gick nu på om att ”alla muslimska grupper har en tendens till att våldta och är pedofiler”, bland mycket annat han hävde ur sig den kvällen.

Den här killen företräder Sverigedemokraterna.

Senare i december blev han omhändertagen av två vakter som tillkallade polis. Då ska han (enligt anmälan om hets mot folkgrupp och hot mot tjänsteman) ha sagt att han skulle ”plocka” en av vakterna och uppmanat dem att ”ta babbarna istället”. Till den kvinnliga polisen ska han ha hälsat ”hoppas du våldtas av två afrikaner, så du uppskattar Sverigedemokraterna bättre”.

Den här killen företräder Sverigedemokraterna.

Den här killen blir inte utesluten, inte avstängd. Tvärt om tas han i försvar av deras gruppledare som säger att det handlar om ”förutfattade meningar om Sverigedemokrater”. Trots uppgifter från tjänstemän i kommunen, annan personal, poliser, väktare, politiker (inklusive från Sverigedemokraterna) om uttalandena. Det här är ett enskilt exempel från Sundbyberg, men det finns många många fler både från vår stad och från andra. Det handlar inte om enskilda rötägg – det handlar om att de inte bara är tolererade av partiet, de välkomnas i partiet och är en förutsättning för dess existens.

Det här är Sverigedemokraterna. Rasismen och hatet är inte undantag – det är deras grundvärdering. Det finns ingen nolltolerans, det finns bara intolerans. Intoleransen är en del av rasismen, därför är den logisk. Lika logisk som slutsatsen att Sverigedemokraterna inte är ett ”vanligt” parti. Det är ett rasistiskt enfrågeparti som struntar fullkomligt i vanliga människors problem.

Jesper Wiklund

Dela den här sidan:

Kopiera länk